Proiectul “Initiativa Moroeni, 2007” s-a initiat pentru stimularea efortului autoritatilor judetene si locale in dezvoltarea turismului si agroturismului pe valea Dambovitei la performantele zonei Valea Prahovei ca mijloc de creare noi locuri de munca si combatere a saraciei. Valea Dambovitei are resurse naturale peisagistice si de forme de relief, un inceput de constructii civice , cai de acces, care pot constitui o baza puternica in dezvoltarea turismului si agroturimului apt sa aduca profit intreprinzatorilor,venituri la buget, noi locuri de munca.

Valea Dambovitei desi are resurse nu este pusa in valoare turistic la potentialul Vaii Prahovei .

Seminarul a prilejuit pentru prima data in ultimii 17 ani discutii ale autoritatilor cu oamenii din comunele. Au fost prezenti reprezentanti ai Ministerului Turismului, ai Consiliului Judetean, ai Prefecturii Dambovita , ai Directiei pentru Agricultura, ai Inspectoratului pentru Invatamant, ai altor institutii, ai primariilor celor trei localitati, alte primarii din zona, cetateni din cele trei comune, intreprinzatori cheap air max nike shoes.  S-a organizat o expozitie cu vanzare de produse traditionale obtinute in cele trei comune.

S-a constituit Grupul de sprijin pentru dezvoltarea turismului in zona vaii superioare a raului Dambovita format din intreprinzatori,priamrii celor trei localitati, reprezetnanti ai CJ Dambovita si ai Prefecturii Dambovita , altor institutii , carora Ministerul Turismului le va acorda sustinere. Intreprinzatori si-au exprimat interesul in a se constitui intr-o asociatie de investitori in turism pe valea superioara a Damovitei. Totodata Organizatia “Habitat pentru Romania” si-a oferit serviciile ca impreuna cu Primaria Moroeni, Pietrosita, sa pota incepe construirea impreuna de locuinte pentru persoanele sarace . A fost vizitat satul Glod cu multi tigani saraci care nu au alta resursa de a trai decat strangerea de pietre speciale de pe raul Dambovita  spre a fi vandute firmelor ca piatra de constructie si decorativa new balance walking shoes. S-a stabilit necesitatea efectuarii demersurilor pentru intocmirea studiului de fezabilitate de o institutie de cercetare de profil pentru dezvoltarea turismului si agroturismului pe valea superioara a raului Dambovita ca document de baza necesar adoptarii de catre consiile locale implicate a strategiei de profil.

Save

« »