Fundatia

,in sprijinirea dezideratelor locale pentru o viata mai buna, a organizat in 1998 in Posesti, judetul Prahova, un seminar cu participarea unor reprezentanti ai Comisiei Economice a Senatului, presedinte senator Vicentiu Gavanescu .

Evenimentul a prilejuit mobilizarea efortului autoritatilor locale si judetene in vederea construirii structurilor organizatorice aferente tipului de activitati complexe propuse spre indeplinire. 

            Proiectul de dezvoltare accelerata prin integrare europeana pune accent pe eficienta punere in valoare a resurselor locale pe baza utilizarii resurselor financiare din fonduri europene, atragerii de noi investitori, formarii de intreprinzatori si fermieri pe plan local.

In scopul coagularii eforturilor de dezvoltare s-a constituit Consiliul pentru Dezvoltare al comunei Sercaia format din cei mai reprezentativi intreprinzatori si fermieri, reprezentanti de firme,institutii de stat descentralizate,fii ai comunei din tara si diaspora. Consiliul stabileste planul de dezvoltare economico-social si resposabilitatile pe termene si persoane.

Activitatea consiliului porneste de la existenta in comuna a unor structuri economice private si in proprietate publica cu un drum ascendent de conturare .

Scopul activitatii este imbunatatirea conditiilor de viata cetatenilor din comuna prin apropierea acestora de standardele similare din UE.

In scopul coagularii eforturilor de dezvoltare s-a constituit Consiliul pentru Dezvoltare al comunei Posesti, judetul Prahova, format din cei mai reprezentativi intreprinzatori si fermieri, reprezentanti de firme,institutii de stat descentralizate,fii ai comunei din tara si diaspora. Consiliul stabileste planul de dezvoltare economico-social si resposabilitatile pe termene si persoane.

Obiective : infiintarea unei societati comerciale pomicole pe actiuni pentru prelucrarea fructelor si producerea de sucuri naturale new balance 600; infiintarea a doua ferme zootehnice de ovine si porcine ; punerea in valoare a celor 15 izvoare de ape minerale din comuna, infiintarea unei mici fabrici de incaltaminte , instalatie pentru prelucrarea laptelui produs in zona, construirea unei mici statiuni de tratament balnear si odihna pe baza namolului sulfuros din comuna, alte .

Comuna Posesti a fost inclusa in 1997 in proiectul Fundatiei “Romania-Generatia Urmatoare” de dezvoltare a turismului pe Valea Teleajenului si face parte din 1998 din Statiunea turistica Valenii de Munte , site: www.statiunevaleni.ro .

3.5.Proiectul “ Zona Calarasi-Oltentia , dezvoltare turistica”

Viitoarea zona turistica Calarasi-Oltenita poate reprezenta o atractiva alternativa la Litoral pentru miile de bucuresteni . Zona propune punerea in valoare fluviul Dunarea cu ostroavele ei salbatice,cu flora si fauna deltaice,lacurile si baltile pline cu peste,40 de fonduri de vanatoare in padurile de foioase,obiective cultural istorice si arhitectonice,sporturi in aer liber.Potentialul de cazare ar fi de peste 120.000 locuri anual. Accesul dinspre Bucuresti se poate face pe DN 3A,3B,CF.

Oferta de programe a zonei este atat pentnru petrecerea timpului liber in wekend cat si pentru sejururi de 7-12 zile prin agentiile de turism.

Forme de turism : pescuit pe Dunare, vanatoare, croaziera pe Dunare, plimbari cu barca, plaja la Dunare pe insule, sporturi pe apa, plimbari cu caii din herghelia Dor Marunt si Jegalia, turism transfrontalier Calarasi-Silistra, pelerinaj la Manastirea Dervent, organizarea de sarbatori familiale pe Dunare , trasee cultural-istorice, agroturism, intalniri de afaceri, alte .

Informatii la Primaria Calarasi : 0242311005 / 0242.316097 ; Primaria Oltenita : 0242.510815 ; Agentia Albatros Tour Calarasi : 0242.312265 .

« »