1.Profil

Fundatia “Romania- Generatia Urmatoare ” este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata ca persoana juridica fara scop lucrativ in baza hotararii judecatoresti PJ 114/6/1995 , cod fiscal 8378487.  Pe baza nevoilor diversificate de dezvoltare a societatii romanesti, FRGU si-a asumat de la inceput o serie de roluri in cadrul societatii civile:• centru de resurse si reforma pentru proiecte si programe de dezvoltare economica • promotor al sectorului pentru tanara generatie si pentru viitor performant • administrarea si acordarea de asistenta tehnica pentru programele derulate. Activitatile sunt  sustinute pe baza de voluntariat .

2.Misiune

Informare, finantare, instruire, cercetare si asistenta, promovare in scopul dezvoltarii capacitatii organizatiilor societatii civile si a comunitatilor, a persoanelor fizice, a tarii, pentru a imbunatati viata oamenilor.

Fundaţia promovează integrarea României în UE si NATO, colaborarea globala, pacea, generaţia următoare , tinerii  si dezvoltarea accelerata a tarii. Fundatia are denumirea completa : Fundatia “Romania-Generatia Urmatoare”. Romania-un posibil “tigru” al Europei Centrale si de Est .

 

3.Arii de expertiza

Intiativa si asistenta

FRGU se implica activ in influentarea adoptarii si amendarii unor acte normative care reglementeaza mediul in care benefiarii proiectelor noastre isi desfasoara activitatea. Printre intiativele pentru care FRGU si-a asumat un rol de mediator intre autoritati locale si centrale si persoane fizice pentru sunt adoptarea de legi stimultative pentru tinerii agricultori si tinerii intreprinzatori, pentru tinerii inalt performanti, pentru turism si IMM-uri, pentru organizatiile societatii civile si autoritati in elaborarea unor politici si acte legislative din domeniul social, initiativa 2%, legislatia privind organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor, cadrul fiscal al ONG-urilor . FRGU si-a asumat un rol in formarea  Coalitiei pentru dezvoltare accelerata a Romaniei, pentru infiintarea retelei economice globale Global Romanian Bussines Network,  pentru infiintarea Aliantei Nationale Antisracie.

Informare

FRGU a pus de-a lungul timpului la dispozitia celor interesati baza sa de date, proiectele sale.  De asemenea, FRGU contribuie la informarea opiniei publice organizand in mod curent evenimente: conferinte, seminarii, dezbateri publice locale si nationale.

Consultanta

Prin cei aproape 15 ani de experienta, FRGU, reprezinta unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii al societatii civile pentru  instruire in derualre de proiecte in sectorul dezvoltarii accelerate si inalt performante din Romania.Pentru a veni in intampinarea nevoilor de dezvoltare FRGU a pus la dispozitia beneficiarilor o serie de servicii de promovare , initiere de proiecte, dialog si colaborare, integrare europeana, apropierea globalizarii in sprijinul dezvoltarii tarii. Calitatea serviciilor pe care le oferim poate fi demonstrata de catre cei peste 4500 participanti din toata tara la activitatile organizate.

Asistenta Tehnica

FRGU este organizatia din Romania cu cea mai mare experienta in proeictele pentru dezvoltare accelerata a Romaniei , pentru punerea in valoare a tinerilor inalt performanti si a specialsitilor de inalta valoare , in lansarea si promovarea de reforme sociale,in educatie,dezvoltare,resurse umane, dezvoltarea organizationala,atragerea de resurse, reprezentare interese, cele mai cunoscute proiecte derulate sunt ; Programul national „Tanarul Fermier” / 1993-2007 , Programul de dezvoltare alternativa a turismului in Valea Jiului / 1999-2001, Programul de dezvoltare alternativa a turismului pe Valea Teleajenului – Valenii de Munte / 1997-2010 . In prezent pregatim proiecte indraznete pentru relansarea economica si iesirea din criza a tarii : Proiectul Congresul oamenilor de afaceri romani de preturindeni,2010, Proiectul Dezvoltarea relatiilor economice  Romania – China , pentru dezvoltarea accelerata a tarii Proiectul Romania -un „tigru” al Europei, alte.

4.Consiliul Director

Presedinte fondator – ing.Bogdan Gheorghe ; vicepresedinte – ing.Cosma Dan Nicolae , vicepresedinte ec. Braneanu Dumitru ( fost parlamentar ), vicepresedinte ing. Iosiv Florica , secretar jr. Iordache Cristian .

Activitatile prestate – pe baza de voluntariat .

5.Echipa

Membrii : ing.Chiahaia Octavian, ing.Nicolescu Razvan,ing.Vajaiala Mihai, ing.Bogdan Maria, ing.Niculescu Angela, ing.Ispas Constantin, ing.Rusu Grigore, ing.Carp Stefan, Persoiu Adrian, jr.Rusu Grigore, ec.Valeanu Mihai .

Consilier : ec.Mihaela Ionel . Colaborator : th.Eugenia Dumitrescu .

Partenerii sunt conform specificului proiectelor : parlamentari, oameni de afaceri, tineri, ONG-uri,agenti economici , institutii de stat locale si centrale, personalitati, intreprinzatori, tineri , institutii si persoane din strainatate.

6.Societatea civila

Ce este societatea civila? Societatea civila este o notiune care descrie forme asociative de tip apolitic si care nu sunt parti ale unei institutii fundamentale ale statului sau ale sectorului de afaceri. Astfel, organizatiile neguvenamentale – asociatii sau fundatii, sindicatele, uniunile patronale sunt actori ai societatii civile, care intervin pe langa factorii de decizie, pe langa institutiile statului de drept pentru a le influenta, in sensul apararii drepturilor si intereselor grupurilor de cetateni pe care ii reprezinta. Cei mai multi oameni folosesc notiunea de societate civila in mod eronat, sau restrictiv, referindu-se ori la notiunea de civil (ca opus al celei de militar) ori numai la organizatiile neguvernamentale. Astfel, in ultimii ani s-a simtit nevoia unei completari aduse notiunii, denumita acum sectorul nonprofit, sau cel de-l treilea sector al societatii, unde primele doua sunt institutiile fundamentale ale statului si sectorul de afaceri. Societatea civila este cel mai simplu termen pentru a descrie un intreg sistem de structuri, care implica cetateanul in diferitele sale ipostaze de membru intr-o organizatie neguvenamentala, intr-un sindicat sau intr-o organizatie patronala original new balance v45. Societatea civila este formata din cetateni, asociati sub diferite forme, care au aceleasi interese si care isi dedica timpul, cunostintele si experienta pentru a isi promova si apara aceste drepturi si interese.

7.Scrisori de recomandare